Σάββατο, Ιουλίου 18, 2020

Για το σήμερα

Είναι φίλη σου και τη βλέπεις που ταλαιπωρείται. Που εσωτερικά ξοδεύεται σε μια σχέση που δε βγάζει πουθενά. Που θέλει ό,τι έχεις κι εσύ. Οικογένεια, παιδιά και μια δική της δουλειά. Την τελευταία φορά που βρεθήκατε της είπες  Μόλις περάσεις τον ποταμό και βρεθείς στην απέναντι όχθη,  θα πεις,  καλά δεν ήμουνα και πριν; Δεν είναι αυτά που έχεις, είναι πώς νιώθεις για αυτά που έχεις.

Ύστερα θυμάσαι. Όλη σου τη ζωή αγωνιζόσουν για να φτάσεις στο σήμερα.


Καλοκαίρι καιρός. Ιούλης μήνας. Ημέρα της Αγίας Μαρίνας που θυμήθηκες ότι σε έσωσε από βέβαιο θάνατο όταν ήσουν πιτσιρικάκι. Την ίδια ημέρα, χρόνια μετά, κολυμπάς μόνη σου και αναπνέεις το θαλασσινό αέρα, ο ίδιος αέρας που μεταφέρει στα ρουθούνια σου κάθε μάρκας αντηλιακό κι ο ήλιος βαθαίνει την απόχρωση του δέρματός σου. "Slow down", είπες στον εαυτό σου. Κουράστηκες. Τώρα μπορείς να σταματήσεις να τρέχεις. Αυτήν είναι η στιγμή. Όλοι οι κόποι για το σήμερα. Και να που το σήμερα ήρθε.

Και νιώθεις το στήθος σου να κατεβάζει γάλα κι ας είσαι μέσα στο νερό. Και νιώθεις το μωρό σου να αναζητά τη ρώγα. Και νιώθεις το κλάμα του μεγαλύτερου που θέλει λίγο ακόμη παραλία, και λίγο ακόμη ήλιο, και λίγο ακόμη παιχνίδι και αυτό το λίγο ακόμη το θέλει τώρα γιατί το αύριο του φαντάζει πολύ μακρινό, όπως φάνταζε σε εσένα το σήμερα, αλλά να που το σήμερα έφτασε και είναι εδώ και είναι δικό σου.



Πιάσε το. Πιάνεται το σήμερα; Ναι πιάνεται. Για πόσο; Για λίγο ακόμη.
Μουσική επιλογή: Monika ~ Bloody something 

4 σχόλια:

  1. Αχ αυτο το σημερα
    Γλιστραει απο τα χερια μας
    Χανεται με τα ηλιοβασιλεμματα
    Μα την αλλη μερα ειναι εδω

    Οταν εχεις παρεα ομως
    Και σου λεει
    Ας μεινουμε για λιγο ακομα
    Ειναι ακομα εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Velvet,

    τα περισσότερα σήμερα είναι αγχώδη, κουρασμένα με τα μάτια στραμμένα στο αύριο κι έτσι ο καιρός περνάει και μια μέρα συνειδητοποιείς πως ο καιρός έφτασε σε εκείνο το αύριο που περίμενες χθες και λέγεται σήμερα.

    Για αυτήν την καλή παρέα γίνονται όλα.

    Να είσαι καλά V!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο γρήγορα έρχεται το σήμερα δεν το πιστεύεις οποτε ζήσε το τώρα σου.....αφού το χθες είναι παρελθόν και το αύριο άγνωστο...Καναρινάκι μου...
    Να είσαι καλά και να έχεις μια όμορφη εβδομάδα και έναν ακόμη πιο όμορφο μήνα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και οι μήνες πέρασαν... και ήρθε κι άλλο απαγορευτικό και τα πρόσωπα κρύφτηκαν πίσω από αυτές τις άσχημες μάσκες, μια κοινωνία μασκοφόρων με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Περιμένω, ελπίζω σε πιο όμορφες ημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε που στάζει ροδόνερο ανθίζει το γιασεμί μου...