Κυριακή, Απριλίου 21, 2019

φθηνές απομιμήσεις


Τον τσάκωσε με τα δυο της δάχτυλα -τον αντίχειρα και το δείκτη, τινάζοντας το μικρό δακτυλάκι στον αέρα- σαν να 'τανε χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο που το ακουμπάς λίγο πιο πέρα, μην τυχόν και λερωθείς. Και τον ξέχασε, για χρόνια, αφού προηγουμένως τον κατηγόρησε. Τον κατηγόρησε όχι για εσχάτη προδωσία. Αλλά. Για υποταγή στην επιταγή της ανάγκης για το παραπλήσιο. Κάπου τον είχε πάρει το μάτι της με εκείνο το κοριτσάκι με το οποίο είχε αρχίσει να απασχολεί το μυαλό του, με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι πάσχοντες τις ασκήσεις τους για το αλτσχάιμερ, όχι τίποτε άλλο, να κρατούν το νου εν δυνάμει υγιή, κάπως έτσι...

Και η ίδια έβρισκε πως της έφερνε, άλλωστε, αυτό δεν ήταν και το ζητούμενο για εκείνον; Ένα κοριτσάκι που να της μοιάζει. Να του προκαλέσει εκείνο το ενδιαφέρον για να θελήσει να ασχοληθεί μαζί της. Να βγάλει επάνω της την ευγένεια της ανδρικής του φύσης για να αποσπάσει την προσοσχή της, κι ύστερα, ύστερα να εκτονώσει όλη του την ορμή. 

Φθηνές απομιμήσεις. Ψάχνοντας να αναβιώσεις αυτό που κάποτε  έζησες, με άλλα χέρια, διαφορετικά δάχτυλα, άγνωστες αναπνοές, ξενικά σώματα, ξενικά ονόματα, ψαχουλεύοντας το ανοίκειο για να βρεις το οικείο, που όμως δε θα βρεις, αλλά ακόμη δε ξέρεις γιατί δεν τέλειωσες να ψάχνεις.  

Τον θυμήθηκε ύστερα από χρόνια όταν συνειδητοποίησε πως εκείνη πρώτη είχε διαπράξει το έγκλημα. Είχε τον άλλον για εκείνον δίχως το κουφάρι του. Τον θυμήθηκε και τον συγχώρησε. Τον προτιμούσε έτσι. Αιώνιο εραστή της μνήμης.


Μουσική επιλογή: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος ~ Για όλους εσάς που απόψε κοιμάστε


Παναγιώτης Καλαντζόπουλος ~ Esther

2 σχόλια:

  1. Πολυ ομορφη η αναρτηση σου Χαιρομαι παλια φιλη μου που εισαι καλά.
    Πέρασα σημερα ν αφησω τις ευχες μου.
    🌹🌹Πασχαλινές δέξου ευχές από την καρδιά βγαλμένες,όλες οι μέρες της ζωής σου να είναι Αναστημένες. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!🌸🌸

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS,

    Σε ευχαριστώ που πέρασες, σε ευχαριστώ και για τις ευχές σου, για τα λουλουδάκια που άφησες. Καλή Ανάσταση με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε που στάζει ροδόνερο ανθίζει το γιασεμί μου...